Tenis

Detalji iz Novakovog hotela: Čuvari su svuda, prozori zatvoreni, hrana užasna

Novak Đoković se nalazi u zaočeništvu u migrantskom hotelu u Melbourneu gdje čeka na odluku australijskih vlasti povodom žalbe na ukidanje vize, a sa njim se nalazi i Čehinja Renata Voracova koja je tu završila iz istih razloga.

Hotel Novak Đoković - reuters

Iako je ona nesmetano ušla u Australiju i igrala turnire, sada je u istom problemu kao i Novak, a za Češke medeije je otkrila detalje o smeštaju u kojem se nalazi.

“Čak i ne znam da je ovo hotel. Doveli su me u sobu rano ujutro, u sobi sam i ne daju mi da idem bilo gdje. Uslovi su jednostavni, ali ovo je kategorija boljeg hostela. Nije tragedija, nije ni hit-parada. Provjerili su kakvo mi je zdravlje, donijeli su mi hranu. Imam pratnju u hodniku“, rekla je ona.

Voracova je ispričala i kakav tretman imaju od strane čuvara.

“Pristojni su. Nije baš da viču na mene kada proturim glavu kroz vrata, pokušavaju da mi se nađu i da mi pomognu. Ali, na primjer, prozor je čvrsto zatvoren i ne mogu da ga otvorim više od pet centimetara. A obezbjeđenje je svuda, čak i ispod prozora, što me je nasmijalo. Kao da planiram da skočim i da bježim”, rekla je ona.

Veliku pažnju je prethodnih dana izazvala i priča o hrani u ovom smještaju o čemu su za medije govorili migranti koji su tu godinama.

“Toliko je lošeg kvaliteta, da smo dobili i hljeb sa crvima i buđi”, istakao je jedan od migranta.

A pored hrane ni ostale stavke nisu ni blizu da zadovolje minimum pristojnosti.

“Zaglavljeni smo u sobi. Nema svježeg vazduga. Nemamo gdje da treniramo. Ovdje nema teretane. Veoma je tešk.”, rekao je Latifi novinarima.

O smeštaju je govorio i Novakov brat Đorđe Đoković.

“Oduzeli su mu i novčanik, kao i mogućnost da se presvuče i da ode u hotel sa svojim stvarima. Otišao je u taj migrantski hotel, smještaj, u prljavu sobu, bez apsolutno bilo kakve imovine. Rečeno mu je da će to dobiti tek po povratku za Evropu”, izjavio je on. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh