Tenis

Premijer Australije prijeti: Đoković može prvim avionom kući!

Nakon ministarke unutrašnjih poslova Australije Karen Andrews, oglasio se i premijer te zemlje Scott Morrison i zaprijetio da bi Novak Đoković mogao da bude vraćen sa granice ukoliko ne podnese adekvatan medicinski dokaz zbog kojeg ne može da se vakciniše.

Novak Đoković - Twitter

Najbolji teniser svijeta je saopštio da putuje na Ozzie open, pošto je dobio medicinsko izuzeće od Covid pravila. Izazvalo je to veliku buru u svijetu tenisa i Australiji.

“Ko želi ulazak u Australiju, mora da ispunjava naše zahtjeve. Kada Novak Đoković stigne u Australiju, ako nije vakcinisan, mora da pokaže prihvatljiv dokaz da ne smije da bude vakcinisan iz medicinskih razloga, kako bi imao iste putne aranžmane kao potpuno vakcinisani putnici”, ističe Morison.

Srbin bi trebalo da krene put najmanjeg kontinenta.

“Čekamo da se pojavi i da vidimo kakve će nam dokaze pokazati. Ako taj dokaz nije dovoljan, neće biti tretitan drugačije, i bit će poslat narednim avionom nazad kući. Ne bi trebalo da bude posebnih mjera za Novaka Đokovića. Ni za koga drugog”, jasan je premijer.

Prvi Grand Slam sezone na programu je od 17. do 30. januara. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh