Tenis

Đoković prepoznao sebe u Ibrahimoviću: Zlatan je simbol balkanskog mentaliteta

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković otkrio je u razgovoru za La Gazzettu dello Sport da se prepoznaje u filozofiji švedskog nogometaša Zlatana Ibrahimovića.

Novak Đoković - Avaz.ba

Đoković je intervju za italijanski list dao povodom završnog turnira u Italiji gdje dolazi kao favorit budući da je obilježio sezonu s tri osvojena Grand Slama te oborenim rekordom u Parizu osvajanjem 37. Mastersa, piše Klix.

Jedno od pitanja bilo je vezano za poraz na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao jednom teškom trenutku u karijeri.

“Ne doživljavam poraz samo kao razočaravajuću emociju trenutka, već i kao priliku za mentalni rast i jačanje karaktera da se izvučem iz teške situacije kao čovjek i bolji igrač nego što sam bio. Bio je to težak posao za mene. Um ima važnost kakvu imaju fizički i tehnički aspekti igre. Morate biti u stanju razumjeti kako da upravljate negativnom energijom na najproduktivniji način”, rekao je Novak.

Srbijanski teniser se vraća u Torino nakon dugih 20 godina.
“U Torinu sam bio samo jednom, s 15 godina, da igram juniorski turnir. Pokušat ću da uživam. Sretan sam što se igra u Italiji, gdje uvijek nađem veliku strast prema sportu i imam veoma poseban odnos s navijačima. Mogao bih reći da sam imao velike uspjehe u Londonu u posljednjih 11 godina, ali je odlično za promociju našeg sporta što finale može da se igra u još jednoj zemlji koja voli tenis”, dodao je Đoković.

Novakov veliki prijatelj je Zlatan Ibrahimović, koji sa 40 godina nema namjeru ići u penziju.

“Zaista mi se sviđa njegova filozofija. Što sam stariji, to se osjećam mlađe. Zlatan je zaista simbol balkanskog mentaliteta, snage da nikada ne odustanemo i potpunog samopouzdanja. U tome se veoma prepoznajem u njemu. Ima mentalitet šampiona koji poštuje druge, ali koji na teren ulazi sa sviješću o svojim kvalitetima koji proizlaze iz njegove radne etike”, istakao je Đoković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh