Tenis

Maksimović nakon preokreta izborio finale turnira u Monte Karlu

Protiv Krajčija za titulu najboljeg evropskog juniora.

Marko Maksimović - Avaz.ba

Talentovani mladi bh. teniser Marko Maksimović napravio je veliki uspjeh i izborio plasman u finale Europe Masters turnira u Montre Karlu, na turniru do 16 godina. On je nakon preokreta bio bolji od Jakoba Jedrzejčaka (Jedrzejczak) sa 2:1, po setovima je bilo 3:6, 7:5 i 7:5.

Sjajni teniser iz Doboja je pokazao da je velika nada bh. tenisa, a u finalu će igrati protiv četvrtog nositelja turnira Mikala Krajčija (Michal Krajci) iz Slovačke. Taj duel je na rasporedu sutra.

Inače, Maksimović je u prvoj rundi pobijedio češkog igrača Petra Brunclika sa 2:0 u setovima, dopustivši drugom nosiocu turnira samo jedan gem, pošto je u setovima bilo 6:0 i 6:1, prenosi Avaz.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh