Tenis

Džumhur neočekivano poražen na startu ATP Challengera u austrijskom Tulnu

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur (120. ATP) poražen je od Marc-Andree Hueslera (169. ATP) na startu Challengera u austrijskom Tulnu. Švicarski igrač je slavio rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (5), 6:2 i 6:3.

Damir Džumhur - Avaz.ba

Bh. teniser je, nakon eliminacije na US Openu, odlučio vratiti se na šljaku i igrati turnire u Evropi, ali nastup na startu Challengera u austrijskom Tulnu neće pamtiti po dobrom.

Džumhur je osvojio prvi set nakon što je napravio veliki preokret. Huesler je imao break i servis za osvajanje prvog seta pri rezultatu 6:5, no Džumhur je izborio 13. gem i tu slavio rezultatom 7:5.

Ipak, u nastavku je Švicarac proigrao, a bh. teniser je stao s igrom. S dva breaka ubjedljivo je slavio u drugom setu i izborio odlučujući dio igre rezultatom 6:2.

Treći set bolje je otvorio Džumhur koji je imao break pri rezultatu 2:1. Ipak, Huesler odmah u narednom gemu uzvraća udarac, da bi odlučujući break napravio pri rezultatu 4:3 i ovjerio ga iskoristivši prvu meč loptu. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh