Tenis

Đoković osvojio Wimbledon i stigao Nadala i Federera

Prvi reket planete u finalnom meču nadigrao je Mattea Berrettinija

Novak Đoković - MN PRESS

Novak Đoković je ostvario pobjedu u finalu Wimbledona i izjednačio se po broju grand slam titula sa još dvojicom velikana, Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Sva trojica sada imaju po 20 naslova na najvećim teniskim turnirima. piše “Scsport“.

Prvi reket planete u finalnom meču nadigrao je Mattea Berrettinija (deveti na ATP listi) u četiri seta. Nije bilo lako, susret je trajao više od tri sata, a Italijan je dobio prvi set i to nakon što je gubio sa 2:5.

No, naredna tri dobija Đoković i tako upisuje svoje ime zlatnim slovima u historiju svjetskog tenisa, s konačnih 6:7 (4), 6:4, 6:4, 6:3.

Za srbijanskog tenisera ovo je bilo sedmo vimbldonsko finale, a sada ima skor 6-1. Jedini poraz doživio je od Andyja Murraya 2013. godine. Debitantsku titulu uzeo je u duelu sa Rafaelom Nadalom 2011, a triput je savladao Rogera Federera (2014, 2015, 2019) i jednom Kevina Andersona (2018).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh