Tenis

Novak Đoković pobijedio Nadala

Četiri sata i 13 minuta rovovske borbe za svaki udarac, poen, gem i set priredili su najbolji na svijetu i “kralj šljake”

Novak Đoković - HelloMagazine.com

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Roland Garrosa nakon što je u polufinalu i jednom od najboljih mečeva svih vremena pobijedio aktuelnog branioca naslova Rafaela Nadala sa 3:1 u setovima (3:6, 6:3, 7:6, 6:2).

Za naslov će igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

Četiri sata i 13 minuta rovovske borbe za svaki udarac, poen, gem i set priredili su najbolji na svijetu i “kralj šljake”.

Novak Đoković se na spektakularan način revanširao Rafaelu Nadalu za poraz u finalu Rima, odnio 30. pobjedu u međusobnim duelima i izborio finale protiv Cicipasa.

Prvi set trajao je tačno sat vremena i u njemu se mogao vidjeti samo nagovještaj ogromne borbe za svaki poen u ovom meču,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh