Tenis

Nadal u spektakularnom meču pobijedio Đokovića i deseti put osvojio Masters u Rimu

Rafael Nadal je u spektakularnom meču pobijedio Novaka Đokovića rezultatom 2:1 u setovima i na taj način deseti put osvojio Masters u Rimu.

Rafael Nadal - Vijesti.ba

U prvom setu oba tenisera su napravila rano po jedan break, a u 12. gemu Nadal oduzima servis Novaku, te mirno privodi set kraju rezultatom 7:5.

Đoković je doigrao najbolji tenis ove godine u drugom setu te ga riješio u svoju korist s ubjedljivih 6:1, ali je potom ostao bez snage.

U trećem setu Nadalu je bio dovoljan jedan break u šestom gemu, te je treću dionicu igre riješio u svoju korist rezultatom 6:3 i slavio sa 2:1 u setovima nakon skoro tri sata igre.

Nadal je do desete titule u Rimu stigao iz dvanaestog finala, dok je Đoković ostao na pet titula iz jedanaest odigranih finala. prenois “Klix“-


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh