Tenis

Neviđena scena u Meksiku: Damir Džumhur psovao i diskvalifikovan

Naša teniska zvijezda Damir Džumhur diskvalifikovan je u drugom kolu kvalifikacija za Acapulco Open u Meksiku.

Damir Džumhur - Twitter

Teniski novinar Jose Morgado tvitao je: “Izgleda da je Džumhur diskvalifikovan u Acapulcu.”

Sve je počelo kada je, prema Damirovom mišljenju “vrlo problematična odluka linijskog sudije” bila u korist 25-godišnjeg Nizozemca, što mu je donijelo i break, a time i priliku da servira za osvajanje uvodne dionice.ž

Nije mogao da se pomiri s lošom odlukom arbitara Džumuhur, pa je najprije javno opomenut zbog ponašanja, a onda je nastavio da bijesni. Čak je u tom bijesu i “ispalio” lopticu u Zandschulpa, pa mu je stoga oduzet poen, što je bila druga kazna u kratkom periodu.

Tada je Džumhur izvrijeđao sudiju (pojedini ljubitelji tenisa su na Twitteru tvrdili da je čak i “prijetio ubistvom”, ali to treba uzeti u obzir sa dozom opreza, bar dok se ne pojavi neki snimak da je zaista to izgovarao ili dok se o detaljima ne oglase organizatori turnira).

Ono što je sigurno jeste da se Džumhur pokupio i napustio teren, pri rezultatu 5:6 u korist njegovog suparnika.

Teniski svijet je “ostao u čudu” s obzirom da se radilo o prvom setu te da je Džumhur imao dosta vremena da preokrene rezultat u svoju korist.

Podsjećamo, Džumhur se plasirao u polufinale kvalifikacija ATP turnira u meksičkom Acapulcu, nakon što je sa 2:1 u setovima (4:6, 7:6, 6:0) nadigrao Amerikanca Collina Altamirana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh