Tenis

Novak Đoković stigao Rogera Federera

Novak Đoković je danas i zvanično izjednačio veliki rekord Rogera Federera i poravnao se sa Švicarcem na vrhu liste tenisera sa najvećim brojem sedmica na prvom mjestu ATP liste.

Novak Đoković - Twitter

Danas je počela Đokovićeva 310. sedmica na 1. mjestu ATP liste, a isto toliko je tu proveo i Federer, koji će za sedam dana tako biti i nadmašen.

Tada će Đoković postati apsolutni rekorder po tom kriterijumu, a fanovi će nakon toga imati još jedan argument više u raspravama ko je od pomenute dvojice najbolji teniser ikad.

Đoković se prvi put u karijeri na prvoj poziciji našao 4. jula 2011. godine. Potom se još četiri puta vraćao na vrh. Kao najbolji teniser svijeta godinu je završavao šest puta, što je rekord koji deli sa Peteom Samprasom.

Kao prvi teniser svijeta Novak ima skor od 387 pobjeda i 53 poraza, uključujući 117 pobeda i 30 poraza protiv rivala iz Top 10. U finalima ima učinak 39-13.

Srbin na prvoj poziciji trenutno ima 12.030 bodova. Na drugom mjestu je Rafael Nadal – Španac ima 9.850 poena, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh