Tenis

Kraj za Nadala: Cicipas u polufinalu

Grk se izdigao kao “feniks iz pepela”.

Stefanos Tsitsipas - Avaz.ba

Rafael Nadal, koji je poslije dva seta mislio da će da do polufinala Australian Opena doći najkraćim putem, kao što je to bilo i u prethodnim rundama kada je sa 3:0 u setovima “čistio” Lasla Đerea, Majkla Moua, Kamerona Norija i Fabija Fonjinija, poražen je od Stefanosa Cicipasa (Tsitsipas).

Grk se izdigao kao “feniks iz pepela” i poslije više od četiri sata borbe slavio 3:2 – po setovima 3:6, 2:6, 7:6, 6:4, 7:5., prenosi “Avaz“.

U borbi za finale Cicipas će u petak igrati sa Rusom Danilom Medvedevom koji je daleko lakše preskočio četvrtfinalnu prepreku, zemljaka Andreja Rubljova – 3:0 (po setovima 7:5, 6:3, 6:2).

Cicipas je poslije dva loša seta u trećem samouvereno čuvao svoj servis. I Nadal je bio siguran u gemovima na svoj servis, pa je taj brejk odlučivao ko će osvojiti set…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh