Tenis

Đoković se založio za igrače u izolaciji, traži da imaju bolje uslove u Melburnu

Obratio se organizatorima

Novak Đoković - Agencije

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković riješio je da pomogne teniserima koji su izolovani zbog toga što su letjeli avionima u kojima je bilo zaraženih, prenose srbijanski mediji.

Zbog mjera predostrožnosti, čak 47 tenisera je izolovano uz rigorozne mjere koje onemogućavaju da se adekvatno spreme za Australian Open, jer su doputovali u Australiju avionom u kojima je bila pojedinaca pozitivnih na koronavirus.

Sada su mnogi igrači u svojim sobama, bez mogućnosti za trening, pa čak i za normalnu komunikaciju s trenerima, pa se Đoković obratio organizatorima velikog turnira i iznio zahtjeve kojima bi se popravili uslovi tim igračima.

Tražio je da svaka soba ima fitnes i trening opremu, da igrači imaju adekvatnu ishranu, u skladu sa nivoom turnira i potrebama vrhunskih sportista, da se smanji broj dana u izolaciji za svih 47 tenisera, uz više testova koji će potvrditi da su negativni, ali i da se igračima dozvoli posjeta trenera, ukoliko su prošli PCR test. On je predložio i da se što veći broj igrača prebaci u privatne kuće sa terenima za trening.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh