Tenis

Otkazivanja na Australian Openu: John Isner neće nastupiti na prvom Grand Slamu

Američki teniser John Isner odlučio je da ne učestvuje na Australian Openu, prvom Grand Slam turniru u sezoni, tvrdeći da su ograničenja protiv COVID-19 na turniru previše stroga.

John Isner - SCsport.ba

Isner, koji se nalazi na 25. mjestu ATP liste, kazao je novinarima da neće učestvovati na Australian Openu koji će se održati od 8. do 21. februara.

Bila je to teška odluka. Nakon dugog razmišljanja odlučio sam da bi bilo ispravno ne učestvovati na turniru”, rekao je 35-godišnji američki teniser.

Istakao je kako želi provoditi više vremena sa porodicom.

U ovom periodu karijere, moj glavni prioritet je provoditi vrijeme sa porodicom i putovati s njima. Da sam odlučio učestvovati na ovom turniru na kojem će biti stroga ograničenja, sve to ne bih mogao uraditi s njima”, kazao je Isner.

Teniseri koji će igrati na Australian Openu moraju doći u Melbourne 15 dana prije početka turnira kako bi bili u karantini, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh