Tenis

Džumhur otkrio da je bio zaražen koronavirusom, 2020. godinu opisao kao “peh”

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur kaže da je 2020. godina bila puna raznih pehova na njegovu štetu, zbog čega ovu godinu nije završio među 100 najbolje rangiranih tenisera svijeta.

Damir Džumhur - Mondo.ba

Džumhur je danas organizovao konferenciju za medije na kojoj je analizirao 2020. godinu, a kako je odmah rekao, kad god je očekivao da će napokon početi igrati kako očekuje i želi, desio mu se neki peh i problem koji ga je sputavao u tom cilju

“Želim na početku ukratko opisati sezonu: Bila je izuzetno čudna i teška, puno nevolja za sve tenisere i na svojoj koži sam to najviše osjetio. Na početku godine nisam imao ni sreće u žrijebovima, posebno na velikim turnirima koji donose najviše poena, opet je bilo i solidnih rezultata, naročito u Davis Cupu i u tom periodu, a kada sam bio možda i najspremniji, razbolio sam se uoči US Opena i žrijeb je opet bio najnepovoljniji mogući za mene, jer sam igrao protiv Đokovića. Nakon toga, došao je Roland Garros i mislim da ne moram pričati previše o tome, znate da sam izbačen i da nisam imao pravo nastupa, što nije bilo pošteno”, rekao je Džumhur na početku, prenosi “Klix“.

Nakon toga, još uvijek naš najbolji teniser otkrio je da je nedavno bio zaražen koronavirusom, ali da je srećom sve prošlo s lakšim simptomima.

“Sve u svemu, nije bilo dovoljno za neki bolji plasman i osvajanje više bodova. I onda, kada sam odlučio igrati pet turnira do kraja godine, posljednja dva su otkazana, u međuvremenu sam bio pozitivan na koronavirus, što nisam htio objaviti u javnost, zbog čega sam otkazao preostala tri turnira. Bilo je puno pehova i sva sreća što sam imao samo blaže simptome, ali opet kažem, mnogo negativnih stvari se desilo i uvijek kažem, neke stvari se ne mogu promijeniti i moraju se desiti. Prvi put nakon pet godina nisam u najboljih 100 tenisera svijeta, ali trenutno stanje nije realno i potpuno se poremetila situacija u vezi s bodovanjem”, istakao je Džumhur.

Džumhur je 2020. godinu završio na razočaravajućem 118. mjestu ATP liste.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh