Tenis

Rafael Nadal u polufinalu Mastersa u Parizu

Rafael Nadal se plasirao u polufinale Mastersa u Parizu poslije preokreta protiv Pabla Karenja Buste.

Rafael Nadal - Tanjug/AP

Nadal je svog sunarodnika savladao poslije dva časa i 15 minuta – 4:6, 7:5, 6:1.

Nadal je koliko – toliko bio blizu poraza, ali je na kraju uspio da se provuče i da nastavi pohod na jedan od Mastersa koje nema u svojim vitrinama.

Karenjo Busta nije dopustio protivniku nijednu brejk loptu u prvom setu i rutinski ga je osvojio, a dobro je počeo i drugi.

Ipak, nije uspio da iskoristi tri vezane brejk lopte u prvom gemu, ali je uspio da se spasi u osmom kada je spasao dvije.

Nadal je još jednom pokazao da mu je dovoljan samo trenutak slabosti protivnika da meč potpuno preokrene i od podređenog položaja dođe do dominantnog.

Od rezultata 5:5 Rafa je osvojio osam od narednih devet gemova, te se surovim preokretom plasirao u polufinale gdje će igrati protiv pobjednika duela Zverev – Vavrinka.

Podsjetimo, Nadal i dalje nikada nije osvojio Pariz, a samo jednom je igrao finale – kada je od njega 2007. bio bolji Nikolaj Davidenko, prenosi “B92“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh