Tenis

Austrijanac Dominic Thiem nakon preokreta osvojio US Open

Austrijanac Dominic Thiem pobjedom nad njemačkim teniserom Alexanderom Zverevom u nedjelju je osvojio teniski turnir Grand Slam US Open.

Dominic Thiem - Screenshot

Austrijanac Dominic Thiem pobjedom nad njemačkim teniserom Alexanderom Zverevom u nedjelju je osvojio teniski turnir Grand Slam US Open.

Dominic Thiem, u meču koji je trajao četiri sata i jednu minutu, pobijedio je Alexandera Zvereva s 2:6, 4:6, 6:4, 6:3 i 7:6 (6).

Thiem, 27-godišnjak, na svjetskog rang listi tenisera je na trećem mjestu, a ovom pobjedom osvojio je svoju prvu Grand Slam titulu.

Thiem je postao prvi igrač na US Openu u Open eri koji je uspio pobijediti nakon što je u finalu imao dva seta zaostatka. Postao je 55. Grand slam šampion u Open eri, a 150. svih vremena i prvi koji je rođen poslije 1990. godine, pišu “Vijesti“.

Do prve grand slam titule je došao tek iz četvrtog pokušaja pošto je ranije gubio od Novaka Đokovića na Australian Openu te dva puta od Rafaela Nadala na Roland Garrosu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh