Tenis

Sudija tuži Novaka? Zbog nje je diskvalifikovan, a sada može da ga “odere” za milione dolara

Ovakav scenario je daleko od nezamislivog u SAD…

Novak Đoković - TheGuardian.com

Novak Đoković prolazi kroz teške trenutke u karijeri, ali i životu. Diskvalifikacija sa US Opena šokirala je Srbiju, svijet tenisa i svijet sporta uopšte, piše “Mondo“.

Ipak, Novak je najbolji na svijetu i u ekspresnom roku će se vratiti na teren, ali slučajna zvijezda svjetskog tenisa ove godine ima “priliku života”.

Sudija Lora Klark je poslije eliminacije Đokovića sa US Opena postala jedna od najpoznatijih sudija na svijetu, ne samo u tenisu, već i puno šire.

Ona će sada imati priliku da osim popularnosti postane i bogataš.

Evo o čemu je riječ.

Naime, kako tvrde dobro upućeni poznavaoci prilika u Americi, naročito njihovog pravnog sistema, lako može da se dogodi da Lora Klark tuži Novaka za pretrpljeni strah i traži veliku odštetu.

Ako na to dodamo činjenicu da je Novak izjavio kako se izvinjava linijskom sudiji za pretrpljeni stres (automatski priznao djelo), ova Amerikanka bi mogla vrlo lako i jednostavno da zaradi ogromnu svotu novca.

Česte tužbe i suđenja su omiljena “zabava” u američkom pravosudnom sistemu, tako da ova priča uopšte nije daleko od nerealne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh