Tenis

Barty neće braniti naslov na Roland Garrosu

“Prošlogodišnji Roland Garros za mene je bio najvažniji turnir u mojoj karijeri i zato mi je bilo teško donijeti ovu odluku…”

Ashleigh Barty - Screenshot

Prva teniserka svijeta Australka Ashleigh Barty objavila je u utorak da zbog pandemije covida-19 i nedostatka priprema neće braniti naslov na Roland Garrosu, koji je na rasporedu od 21. septembra do 11. oktobra.

Prošlogodišnji Roland Garros za mene je bio najvažniji turnir u mojoj karijeri i zato mi je bilo teško donijeti ovu odluku. Dva su razloga što neću igrati na Roland Garrosu, zdravstveni rizik koji je još uvijek prisutan zbog koronavirusa, te nedostatak pravih priprema s mojim trenerom, a tome su razlog restriktivne mjere u Australiji“, objavila je Barty.

24-godišnja teniserka prošle je godine postala prva Australka koja je osvojila Roland Garros nakon 1973. Zbog pandemije covida-19 Barty nije nastupala na teniskim turnirima od februara, a nema je ni na US Openu koji se trenutno održava u New Yorku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh