Tenis

Fotograf koji je snimio Plenkovića i Đokovića u Zadru: Ja moram u samoizolaciju

Fotoreporter Mario Ćuzić, koji radi za Hrvatski teniski savez, osvrnuo se na svoje iskustvo s teniskog turnira u Zadru. On, naime, mora u samoizolaciju.

Plenković i Djoković - Mario Ćužić

Njegovu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti.

“Ja sam u samoizolaciji jer sam bio u neposrednom kontaktu s Dimitrovim (vozio se u kombiju s njegovim trenerom i s njim od Zemunika do hotela 45 minuta, nismo imali kontakt tijelima, dapače, sjedio sam red iza njega. Moj prvi nalaz je negativan. Moram u samoizolaciju. Premijer kaže da se nije dodirivao s Novakom koji je prema najnovijim informacijama također zaražen. S obzirom da sam fotografirao taj susret i objavljen je na službenim stranicama i društvenim mrežama. Moje pitanje je je l ovo kontakt ili nije? Što vi mislite?”, napisao je fotograf na Facebooku.

Podsjetimo, Krunoslav Capak gostovao je jutros u Novom danu i rekao da, prema informacijama koje on ima, rekao je da na turniru u Zadru tijekom susreta Plenkovića i tenisača nije bilo epidemioloških problema.

“Nije bilo fizičkog kontakta. Dodir šakama se ne smatra bliskim kontaktom. Dakle, naš premijer nije ostvario bliski kontakt s Novakom Đokovićem, i ako on i jest pozitivan, premijer ne mora u samoizolaciju”, rekao je Capak.

Dodao je da je Plenković s Đokovićem oko tri minute bio u kontaktu, a da je definicija bliskog kontakta da ljudi u zatvorenom borave dulje od 15 minuta na vrlo bliskoj udaljenosti.

“Što se tiče kontakta s Đokovićem, mislim da premijer ne treba ponavljati ovaj test”, rekao je Capak, komentirajući činjenicu da se Plenković jučer testirao na koronavirus te da je nalaz negativan, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh