Tenis

Prva Đokovićeva izjava nakon što se doznalo da je pozitivan: “Žao mi je, mislili smo da je virus oslabio”

Srbijanski teniser i njegova supruga zaraženi su koronavirusom.

Novak Đoković - Telegraf.rs

Novak Đoković i njegova supruga Jelena zaraženi su koronavirusom, objavljeno je upravo. Stigla je i Đokovićeva reakcija na pozitivan test, ali i na događaje koji su doveli do širenja Covida-19 na turniru u Zadru, koji je održan na inicijativu srbijanskog tenisera. Cilj mu je bio pomoći kolegama teniserima da prebrode financijski teško razdoblje u kojem zbog pandemije nema teniskih turnira, kao i nekim humanitarnim organizacijama, objašnjava Đoković, prenosi “Telegram“.

Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i tako lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, željeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi“, ističe Đoković.

MISLILI SU DA JE VIRUS OSLABIO

On i ostali organizatori turnira bili su uvjereni da je virus oslabio dovoljno da održavanje takvog takmičenja bude sigurno, nastavlja Đoković, koji dodaje da zbog svega žali. “Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave doktora i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće zakomplicirati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro“, poručuje Đoković, koji je saopštenje zaključio objavom da će u samoizolaciji provesti 14 dana, te da će se za pet dana ponovo testirati.

Nakon teniskog turnira Adria Tour održanog ovoga vikenda koronavirus je registriran kod većeg broja osoba koje su bile u Zadru. Među ostalima, zaraženi su hrvatski teniser Borna Ćorić, bugarski igrač Grigor Dimitrov, te srbijanski Viktor Troicki. Danas je objavljeno da je vjerojatno zaražena i sportska novinarka HTV-a Mirna Zidarić, koja je izvještavala sa zadarskog turnira.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh