Tenis

Francuz brani Đokovića: “Novak nije nikoga tjerao pištoljem da igra”

Gaske poručuje da Novak “nije nikome stavio pištolj na glavu niti je zahtijevao da na tribinama bude 5.000 ljudi”.

Novak Đoković - Tanjug/AP

Poznati francuski teniser Rišar Gaske stao je u odbranu najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića i poručio da Đoković nije kriv zbog prekida Adrija tura u Zadru i pojave virusa korona među igračima.

Gaske poručuje da Novak “nije nikome stavio pištolj na glavu niti je zahtijevao da na tribinama bude 5.000 ljudi“.

Vlada je dopustila da se na jednom mjestu okupi toliki broj gledalaca. Ti ljudi su dovedeni u zabludu, to je bilo jedino mjesto na svijetu gdje se to moglo vidjeti u ovim trenucima“, rekao je Gaske za sportski list “L’ekip”.

Francuski teniser, koji je u karijeri osvojio 15 ATP titula, naglašava da Đoković nikoga nije prisilio da učestvuje na turniru.

Gaske smatra da prisustvo virusa korona otvara novu eru u tenisu, te da će tribine tokom mečeva dugo još biti prazne.

Ne vjerujem da će doći do otkazivanja turnira… Ovo je neki drugačiji svijet od onog koji smo poznavali. Ipak, turniri neće stati zbog ovog slučaja“, kaže Gaske.

Novak Đoković se našao na udaru nekih medija i svojih kolega tenisera zbog organizovanja turnira u Beogradu i Zadru, a napadi pojedinih britanskih i američkih listova datiraju još od Novakove negativne rakcije na najavu drakonskih mjera na narednom Ameriken openu.

Do sada su pozitivne nalaze na virus korona, nakon turnira u Zadru, dobili teniseri Borna Ćorić, Viktor Troicki i Grigor Dimitrov, te treneri Kristijan Groh i Marko Paniki, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh