Tenis

Novak Đoković čeka rezultate koronom: Zaraženo dijete (5) koje je s teniserima bilo izvan turnira

Potvrđen je novi slučaj korona virusa u Zadru nakon teniskog turnira Adria Tour.

Novak Đoković - Independent.co.uk

Novi slučaj potvrdio je voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar Alan Medić. Kako je rekao, riječ je o petogodišnjem djetetu koje se na porodičnom druženju družilo s teniserima i sada je u samoizolaciji s roditeljima.

– Dijete nema simptoma – rekao je Medić.

Zadarski je štab sinoć je objavilo saopštenje u kojem je dodatno naglasio kako dijete nije bilo na teniskom turniru niti na događajima vezanima za turnir (Kids day, skupljanje loptica).

Iz Štaba mole sve roditelje s područja Zadarske županije čija su djeca bila u kontaktu s teniserima da ne idu u školu i vrtiće, a ostale da, ako su bili u bliskom kontaktu sa zaraženima, budu u samoizolaciji 14 dana.

Podsjećanja radi, za vikend se u Zadru održavao teniski turnir Adria Tour, koji je prekinut kada je otkriveno da je bugarski teniser Grigor Dimitrov pozitivan na korona virus. U Zadru su potvrđena još tri slučaja zaraze povezana s turnirom. Među njima su i hrvatski teniser Borna Ćorić te kondicijski treneri Dimitrova i Novaka Đokovića.

Nakon otvaranja turnira u petak naveče Novak Đoković, Goran Ivanišević, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov i Marin Čilić sa svojim suprugama došli su na večeru u jedan zadarski restoran, što se ubrzo pretvorilo u feštu.

Među njima je bio i Borna Ćorić, najbolji hrvatski teniser, koji je dva dana kasnije dobio pozitivan test na korona virus, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh