Tenis

Teniski turnir U.S. Open bit će održan krajem avgusta bez publike

Guverner New Yorka Andrew Cuomo izjavio je da će teniski turnir U.S. Open biti održan krajem augusta kao dio ublažavanja mjera protiv širenja koronavirusa, prenosi Anadolu Agency.

Teniska loptica - Nezavisne.com

Američka teniska asocijacija je odlučila da turnir bude održan bez prisustva navijača, tražeći odobrenje i od amričkih vlasti.

Kao i mnogi sportski događaji, teniski turniri su bili suspendovani od marta zbog pandemije COVID-19.

U.S. Open je četvrti i posljednji turnir Grand Slama, ali će biti drugi u 2020, nakon Australian Opena, koji je završen u februaru.

Radujemo se U.S. Openu, koji će biti održan u Queensu od 31. augusta do 13. septembra. Održat će se bez navijača, ali ćete ga moći gledati putem TV-a“, rekao je Cuomo dodavši kako će povodom održavanja turnira biti poduzete stroge mjere zaštite.

French Open je trebao biti u maju, ali je odgođen, a trebao bi se održati nakon U.S. Opena. Wimbledon je otkazan prvi put nakon Drugog svjetskog rata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh