Tenis

Zvanično najgori teniser u historiji, izgubio je svaki odigrani meč

Nastupa u pojedinačnoj konkurenciji kao i u parovima, a posljednji meč je igrao u decembru u Turskoj, kada je poražen u parovima

Enrico Bencuzzi - en24news.com

Čovjek kojeg vidite na slici je službeno najgori teniser današnjice.

Riječ je o Itlijanu Enricu Becuzziju, 47-godišnjaku koji tenis igra od 1994. godine, a od tada je odigrao 270 mečeva i svaki izgubio.

Becuzzija je Wall Street Journal nazvao legendom challengera budući da 26 godina ne zna za pobjedu. Ne želi u penziju sve dok jednom ne pobijedi.

“Igram za tu jednu pobjedu, samo jednu. Kada uspijem, povlačim se”, rekao je Italijan.

Nastupa u pojedinačnoj konkurenciji kao i u parovima, a posljednji meč je igrao u decembru u Turskoj, kada je poražen u parovima.

“Počeo sam kasno igrati, s devet godina, kada mi je otac kupio drveni reket. Zaljubio sam se u tenis, odrastao uz Lendla i McEnroea… Tenis je moja strast, s 21 godinom sam se počeo takmičiti. Znam da je kasno, ali imam cilj – pobijediti”, zaključuje simpatični Italijan, prenosi “Fokus“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh