Tenis

Preminuo bivši teniski as koji je osvojio četiri Grand Slama

Ashley Cooper, osvajač četiri Grand Slam naslova tokom 1950-ih, preminuo je u petak u dobi od 83 godine nakon duge bolesti.

Ashley Cooper - Twitter

Pobijeđivao je na Australian Openu, Wimbledonu i US Openu, a usto je slavio i na Australian Openu 1957. Cooper je zaigrao u još dva Grand Slam finala, Wimbledonu i US Openu 1957.

The tennis family is mourning the passing of Ashley Cooper. Vale to a legend of Australian tennis and our deepest sympathy to his family and many friends. https://t.co/ScyV5WiGaA

— TennisAustralia (@TennisAustralia) May 22, 2020
U Cooperovo vrijeme australski igrači koje je trenirao legendarni trener Harry Hopman dominirali su svjetskim tenisom, o čemu svjedoči i podatak kako je Cooper u svih svojih šest finala igrao protiv sunarodnjaka, tri puta protiv Malcolma Andersona, dva puta protiv Nealea Frasera, a jednom protiv Lewa Hoada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh