Tenis

Džumhur vrijedno radio tokom pauze: Popravio sam forehand i servis, oslobodio sam se stresa

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je i tokom pauze zbog koronavirusa trenirao kako bi spreman dočekao nastavak sezone.

Damir Džumhur - Twitter

Iako još uvijek neće biti zvaničnih ATP turnira, Damira uskoro očekuju dueli u Beogradu gdje se i nalazi protekla dva mjeseca.

“Moj prijatelj je vlasnik teniskog kluba u Beogradu pa mi je dozvoljavao da treniram i u vrijeme najvećih restrikcija u Srbiji. Koristio sam terene sa još jednim igračem i to mi je puno pomoglo da ostanem u formi”, kaže Damir.

Džumhur je istakao kako je vrijeme bez turnira iskoristio na najbolji mogući način.

“Radio sam na nekim stvarima koje inače ne radim ili nemam priliku da im se mnogo posvetim. Ovo je bio jedini period u karijeri kada sam imao puno vremena za korekcije i uspio sam popraviti forehand i servis. Kondiciju sam održavao u stanu i nadam se da će se ovi pomaći osjetiti na terenu. Kada bi se sada sezona nastavila imao bih snage za duge mečeve. Mislim da sam trenutno jedini teniser u regionu koji je maksimalno spreman”, poručuje Džumhur.

Tenisa neće biti najmanje do 31. jula, ali je Janko Tipsarević organizovao jedan veoma jak regionalni turnir u Beogradu koji počinje 15. juna.

“Nastupit će skoro svi najbolji teniseri iz zemalja bivše Jugoslavije, ali i Mađarske i možda Španije. Igrao bi se u grupama dvije sedmice, a onda bi se turnir nastavio nakon dvosedmičnog odmora. Također uskoro i Sport Slub organizuje jednodnevni turnir na kojem ću nastupiti”, rekao je Džumhur koji je istakao kako postoji mogućnost da se pokrene regionalna liga koju je predložio Goran Ivanišević.

“Razgovarao sam i sa Novakom Đokovićem na tu temu. Ideja je dobra, alii trenutno ne mogu ništa više govoriti o tome”, kaže Džumhur.

Ideja Novaka Đokovića da se najbogatiji teniseri odreknu dijela novca kako bi pomogli onim koji su slabije rangirani i koji su praktički ostali bez prihoda tokom pauze je dobra, smatra Džumhur.

“Žao mi je što je maksimalna suma koju su igrači mogli dobiti samo 5.000 dolara, ali i to je dobro s obzirom da nemaju mogućnost nikako da zarađuju. Novce su dobili igrači koji su plasirani od 101. do 500. mjesta na ATP listi, ali tu ne spadam ja s obzirom da sam imao veliku zaradu u protekle dvije godine i tako i treba biti”, govori Damir.

Naš najbolji teniser ističe i kako je tokom pauze radio i na psihičkoj pripremi.

“Radio sam na psihološkoj pripremi i bolje se osjećam. Izolacija mi je godila da smanjim nervozu. Oslobodio sam se stresa, a vidjet ćemo da li sam u tome i uspio kada počnu takmičarski mečevi. Volio bih da se vratim kao novi Damir i u tom smislu, poručio je Damir Džumhur, prenosi “Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh