Tenis

Jelena Đoković: Ne bih više djece, majčinstvo me uništilo, bila sam anksiozna

Bila sam anksiozna, to me uništilo. Uništilo je moju sliku o sebi. Mislila sam da sam superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i djece, a onda sam se morala suočiti sa strahovima

Jelena Đoković - Nezavisne.com

U intervju s novinarom Grahamom Bensingerom Novak i Jelena Đoković progovorili su o brojnim detaljima iz privatnog života. Između ostalog, govorili su o svom braku i roditeljstvu, a Jelena je otkrila šta joj je bilo najteže u braku s Novakom.

Na upit žele li još djece, dali su različite odgovore. Novak je dao do znanja da bi volio imati još djece, dok je Jelena ustvrdila da radije ne bi.

“Teško pitanje. Trenutno sam zadovoljan što imamo dvoje djece, mi smo kao par trenutno sretni s tim”, rekao je naglašavajući da je na ovo odgovorio poput političara, no dodao je da se nikad ne zna:

“Život je pun divnih iznenađenja. Blagoslovljeni smo s naša dva anđela od kojih učimo jako puno o životu.”

Jelena je istaknula da je puno truda uložila u muža i djecu te da bi njen odgovor na to pitanje zasad bio ne.

“Svu sam snagu uložila u odgajanje naše djece. Posvećena sam djeci i dajem im se u potpunosti. I Nole mi je kao dijete, traži puno pažnje. Imam pune ruke posla, mislim da mi više ne treba. Razumijem Novaka, propustio je puno u odrastanju naše djece i pretpostavljam da će htjeti još jedno kad završi karijeru. Neću reći ne ako nam to život donese, ali reći ću da bi moj izbor bio ne”, rekla je ona.

Ispričala je kako je neko vrijeme bila usmjerena na Novaka i njegove potrebe te da je bila frustrirana jer njene potrebe nisu došle na red, no kad su dobili sina Stefana, sve se to promijenilo.

“Shvatila sam da se moram pobrinuti za sebe jer da bih bila dobra mama, ja moram biti dobro”, rekla je.

U početku je, kaže, bila uplašena.

“Djeca bi trebala nadmašiti roditelja, ali uplašila sam se kako će neko nadmašiti Novaka. On je sad već historijska ličnost, kako ću odgojiti dijete koje će to nadmašiti? Bila sam anksiozna, to me uništilo. Uništilo je moju sliku o sebi. Mislila sam da sam superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i djece, a onda sam se morala suočiti sa strahovima. I sreća da se to dogodilo jer sam se onda probudila i shvatila da se moram posvetiti i sebi”, govori Jelena.

Istaknula je da je puno naučila od Novaka koji zna kako se pobrinuti za sebe, dok ona tek uči kako da to napravi, a progovorila je i o najtežim trenucima braka s njim.

“Bit će hrabro od mene što ovo kažem pred milionima, ali pokušavala sam se takmičiti s Novakom. Mislila sam da ne dobivam priznanje koje zaslužujem, da se moj rad ne vidi jer se odvija u pozadini. Sve što radim bilo je nevidljivo. Postoji stereotip o ženama sportaša, kako bi trebale izgledati i kako bi se trebale ponašati, a ja se u to ne uklapam. Drago mi je zbog toga, no bilo je teško jer su me osuđivali. Trebala bi me zanimati moda, ali mene to ne inspirira. Zato sam morala izmisliti svoje mjesto i to se pretvorilo u nadmetanje jer sam htjela dokazati da mogu biti više od samo žene slavnog sportaša. Nekad me vrijeđalo što me prepoznaju samo kao njegovu ženu, danas se time ponosim”, zaključila je, prenosi “Fokus“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh