Tenis

Đoković i Ivanišević organizuju regionalne mini turnire

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković i bivši hrvatski teniser Goran Ivanišević zajedno rade na jednom projektu.

Novak Đoković i Goran Ivanišević - Vecernji.hr

Ivanišević smatra da bi tenis mogao ponovo da se igra tek na proljeće 2021. godine, a imali smo i slučaj Roland Garrosa koji već vraća novac za kupljene ulaznice.

Bivši hrvatski teniser je rekao da zajedno sa Novakom Đokovićem radi na pokretanju regionalnih mini turnira.

“Ovo je situacija za koju niko nije bio pripremljen. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji, samo je pitanje kada. Moja najoptimističnija procjena je da će se tenis nastaviti na proljeće sljedeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju o pomjeranju Australian Opena za mart, i to je opcija”, smatra Ivanišević.

Goran napominje da će zajedno sa Novakom Đokovićem pokrenuti mini turnire kako bi teniseri sa ovih prostora održavali takmičarsku formu.

“Razmišljali smo u seriji mini turnira koji bi se održavali u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto u Hrvatskoj, a u Srbiji će biti sigurno. Vidjećemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto funkcionisati u junu, julu…”, kaže Ivanišević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh