Tenis

Nadalova pesimistična prognoza: “Nema tenisa prije 2021. godine”

Jedan od najboljih tenisera svijeta svih vremena Rafael Nadal ne vjeruje kako ćemo zvanične teniske turnire iz ATP i WTA kalendara, zbog pandemije koronavirusa, gledati u 2020. godini.

Rafael Nadal - Edgecastcdn.net

Nadal se nada kako će naredna sezona početi na vrijeme i kako neće biti odgađanja prvog Grand Slam turnira sezone. Naredni Australian Open trebao bi se igrati u januaru, prenosi “Klix“.

Nadam se da ćemo se moći vratiti na teren do kraja 2020. godine, ali zaista ne mislim da je to moguće. Sada bih potpisao da sezona 2021. počne na vrijeme“, rekao je Nadal za El Pais i dodao:

Više sam zabrinut za Australian Open 2021. godine, nego šta će se dogoditi do kraja ove godine. Mislim da je 2020. praktično izgubljena. Nadam se da ćemo sljedeće godine početi sezonu po rasporedu, zaista se nadam da će se to dogoditi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh