Tenis

Rafael Nadal: “Pesimističan sam, u tenisu postoji nešto što ne možemo da ignorišemo”

Tenis bi mogao biti jedan od “problematičnijih” sportova kada je u pitanju povratak njegovom igranju, pošto se turnira svake sedemice igraju na različitim svjetskim destinacijama.

Rafael Nadal - Nezavisne.com

Tako su igrači praktično stalno primorani putovati, a to će zbog korona virusa biti mnogo otežano.

Zbog toga Španac Rafael Nadal sumnja da će se tenis uskoro ‘vratiti u normalu’.

Sezona je suspendovana zbog brzog širenja virusa COVID-19, a planirano je da se nasstavi početkom jula. Ipak, velika je vjerovatnoća da će pauza trajati i znatno duže.

Nadal ističe da je poseban problem što je u organizaciju mečeva uključen ogroman broj ljudi, te je to stvar koja se sada ne može ignorisati.

“Pesimističan sam”, rekao je Nadal.

“Tenis zahtijeva da se putuje svake sedmice, da se odsjeda u hotelima, da se ide iz zemlje u zemlju. Čak i da se mečevi igraju bez publike, mnogo ljudi je uključeno u organizaciju, što je nešto što ne možemo da ignorišemo. Na međunarodnom nivou imamo ozbiljan problem”, dodao je Španac.

Drugi igrač svijeta istakao je i da će teniserima biti potrebno vrijeme da se vrate u formu poslije nekoliko mjeseci pauze.

“Biće teško. Moraćemo da budemo izuzetno disciplinovani. Nadam se da ćemo se uskoro vratiti na teren. Ipak, kada je riječ o organizaciji turnira, pesimista sam. Nadam se da su u pitanju mjeseci, a ne godine. Svakako, sada ima mnogo važnijih stvari od tenisa”.

ATP i WTA trebalo bi uskoro da donesu odluku hoće li suspenzija sezone još potrajati i kada bi prvi turniri zaista mogli da se igraju, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh