Tenis

Damir Džumhur pred Australian Open: “Čeka me težak i iscrpljujući meč, ali vjerujem u pobjedu”

Najbolji bh. teniser i jedini naš predstavnik na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu – Damir Džumhur, u prvom kolu će igrati protiv Stana Wawrinke, a u izjavu pred nastup na ovom turniru rekao je da će dati sve od sebe da dođe do pobjede.

Damir Džumhur - Twitter

Džumhur je rekao da dobro poznaje švicarskog tenisera te da ga je već dva puta u karijeri pobijedio, ali da su mečevi na Grand Slamu drugačiji i da očekuje težak susret.

Naravno da nije nikada dobro igrati protiv igrača koji su osvajali Grand Slam i koji su među prvih 15-16 nositelja, ali ovo je igrač sa kojim sam u tri duela i uspio pobijediti dva puta te igrač kojeg dosta dobro znam. Grand Slam je nešto drugačije, takvi igrači su najteži za pobjediti na velikim turnirima. Čeka me težak i iscrpljujući meč, a dobra je stvar što sam imao nekoliko mečeva prije Australian Opena i uspio sam ući u tu neku turnirsku formu. Ja se nadam da ću uz pomoć publike koja uvijek dođe u velikom broju napraviti dobar rezultat, rekao je Damir Džumhur.

Nakon toga, naš najbolji teniser je kazao da bi pobjeda protiv Wawrinke bila velika stvar za njega te da će dati sve od sebe u tom meču.

Naravno da bi pobjeda protiv Wawrinke, igrača koji je osvajao Australian Open i koji na ovom turniru igra zaista dobro bila velika stvar. Ja ću dati sve od sebe da pobijedim i obradujem sve Bosance i Hercegovce. Ovo je za mene dobar ispit da vidim kako će sezona da krene i nadam se dobrom meču“, kazao je Džumhur.

Švicarac je 15. nositelj turnira i veliki je favorit za prolazak dalje. Ukoliko Džumhur napravi senzaciju i izbaci Wawrinku, u drugom kolu igrao bi protiv boljeg iz duela Miomir Kecmanović – Andreas Seppi, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh