Tenis

“Džumhur nikada nije namještao mečeve”

Nedavno su se u medijima pojavile informacije o namještanju teniskih mečeva u koje je umiješano 135 profesionalnih igrača.

Damir Džumhur - SCsport.ba

Među njima, našlo se i ime Damira Džumhura, bosanskohercegovačkog tenisera.

Njegov otac Nerfid Džumhur je odbacio sve spekulacije da Damir ima bilo kakve veze sa nečasnim radnjama.

“Želim da demantujem sve navedeno u vezi sa Damirovim učešćem u nameštanju mečeva. Činjenica je da niko nikada od organa koji se bave takvim slučajevima, pa i posljednjom istragom, gde je obuhvaćeno 135 tenisera, Damira nije tretirao kao nekoga ko bi mogao da bude osumnjičen”, rekao je Nerfid Džumhur za “Avaz“.

On vjeruje da će se sa ovim demantijem sva priča o navodnom Damirovom namještanju mečeva završiti.

“U Damirovoj sportskoj karijeri nikada nije bilo nikakvih djelovanja koja su suprotna sportskoj etici i pravilima koja važe unutar tenisa. Damir je ponosan na svoju karijeru u kojoj, i kad je bilo najteže, ništa nečisto i nečasno u tenisu nije uradio. Nije lahko naporno trenirati i pripremati se za narednu sezonu, a razmišljati o stvarima koje te uznemiravaju. Vjerujem da će se ovim demantijem završiti priča o Damirovom učešću u namještanju mečeva”, dodao je Damirov otac.

Damir Džumhur je trenutno 97. teniser na ATP listi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh