Tenis

Katastrofalno izdanje bh. tenisera: Damir Džumhur doživio jedan od najtežih poraza u karijeri

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur doživio je pravi debakl u finalu Challengera u Bratislavi.

Damir Džumhur - Twitter

Iako je tokom cijele sedmice igrao odličan tenis, Džumhur je danas doživio jedan od najtežih poraza u karijeri pošto je u finalu poražen od Dennisa Novaka sa 6:1, 6:1.

Damir od početka nije imao odgovor na igru Novaka koji je brejk napravio u drugom gemu i potvrdio ga za 3:0, a do kraja seta je napravio još jedan brejk i to u šestom gemu koji je osigurao svojim servisom i dobio prvi set sa 6:1.

I u drugom setu nastavila se katastrofa bh. tenisera koji lako gubi svoja dva servis gema i nakon samo 10-tak minuta igre našao se u zaostatku od 0:4.

Novak je imao nekoliko brejk prilika i da povrede sa 5:0, ali ih nije iskoristio, te je Damir uspio prekinuti seriju protivnika od sedam uzastopnih gemova.

Ipak, do kraja seta Novak uzima naredna dva gema i novim napravljenim brejkom dolazi do pobjede rezultatom 6:1, 6:1, te osvaja titulu, pieš “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh