Tenis

Damir Džumhur u četvrtfinalu ATP Challengera u Bratislavi

Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser, pobijedio je Emila Ruusuvouorija u osmini finala Challengera u Bratislavi rezultatom 2:0 (6:4, 6:1).

No image - Haber.ba

Oba tenisera držala su servis do petog gema kada je bh. teniser imao tri brejk lopte i u konačnici je iskoristio treću. Džumhur je do kraja seta bio siguran na svom servisu i to mu je bilo dovoljno da dobije set sa 6:4.

Na startu drugog seta naš teniser je oduzeo servis finskoj nadi. U četvrtom gemu Džumi je spasio brejk loptu, a odmah nakon toga bh. teniser je ponovo oduzeo servis protivniku. Brejk je napravio i u sedmom gemu za 6:1 u drugom setu.

U četvrtini finala Džumhur će igrati protiv prvog nositelja Mikhaila Kukushkina, koji ga je nedavno pobijedio u osmini finala ATP turnira u St. Petersburgu, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh