Tenis

Novak Đoković: “Ne odustajem od prvog mjesta”

Novak Đoković ne odustaje od borbe za prvo mjesto. Srbijanski teniser ima veoma težak zadatak.

Novak Đoković - Avaz.ba

Biće to ekstremno težak zadatak za mene kada se ima u vidu ko su protivnici u grupi. Ukoliko uspijem godinu da završim na prvom mjestu, biće fantastično. Imam veliki motiv – priznao je Novak.

Bez obzira na to što svi imaju preko 30 godina, Đoković, Federer i Nadal su i dalje dominantni u svijetu tenisa. Srpski teniser kaže da su mu oni najveći motiv.

Jedan drugog činimo jačim, zahtijevamo jedan od drugog da napredujemo u igri. Njih dvojica su vjerovatno i najveći razlog zašto se još takmičim na ovom nivou. Činjenica da su ušli u historiju me i dalje inspiriše i motiviše, da uradim isto što i oni, čak i više – zaključio je Đoković.

Novak će u nedjelju 10. novembra od 14 sati igrati prvi meč u singlu, a protivnik mu je Mateo Beretini. Večernji termin od 20 sati razervisan je za duel Rodžera Federera i Dominika Tima, piše “B92“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh