Tenis

Česi nakon prvog dana protiv BiH vode s 2:0

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon prvog dana, u okviru 1. kola Prve euro-afričke zone Davis Cupa, gubi rezultatom 0:2 od selekcije Češke.

Češka - BiH - Fena

Nakon što je Jonas Frajtak, u prvom meču u Gradskoj areni ‘Husejin Smajlović’ u Zenici, s 2-0 (7:5 i 6:4) porazio Mirzu Bašića, istim je rezultatom i Jiry Vesely nakon velike borbe porazio Tomislava Brkića te svom timu osigurao prednost pred sutrašnje, odlučujuće duele. Vesely je drugi meč dobio s 6:2 i 7:6 (7/4)

Brkić je u 1. setu dobio svoj servis za vodstvo od 1:0, ali je Vesely dobio narednih pet poena i poveo s 5:1. Brkić je, također na svoj servis, uspio smanjiti na 5:2. Vesely je također dobio svoj servis i prvi set dobio s 6:2, odnosno poveo s 1-0.

U drugom setu, igralo se poen za poen, a Vesely je set i meč završio nakon tie-breaka. U tie-breaku je bilo 7:4 za Čeha, koji ukupnim rezultatom 7:6 dobio drugi set i meč.

Brkić je u petom gemu, nakon 0:30 te tri gem-lopte za Veselya, uspio sačuvati servis te povesti s 3:2, ali nije uspio dobiti barem jedan set.

Sutra, drugog dana, od 13.00 sati na programu su dublovi, kada će bh. par Bašić – Brkić igrati protiv češkog para Jiri Leheck – Tomislav Machac.

Nakon dubla, sutra se igraju i preostali singl mečevi, u kojima bi trebali igrati Bašić – Vesely te Brkić – Forejtek, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh