Tenis

Novo iznenađenje na US Openu: Dimitrov izbacio Federera i plasirao se u polufinale

Bugarski teniser Grigor Dimitrov porazio je Švicarca Rogera Federera rezultatom 3:2 u setovima (3:6, 6:4, 3:6, 6:4 i 6:2) te ga je izbacio s US Opena.

No image - Haber.ba

Federer je u ovom meču imao probleme s bolom u leđima, a iako je dva puta imao prednost, 1:0 i 2:1 u setovima, na kraju ipak nije uspio doći do pobjede i plasmana u polufinale ovog Grand Slama.

Prvi set Federer je riješio u svoju korist rezultatom 6:3, ali je Dimitrov brzo uzvratio i poravnao na 1:1. Federer je osvojio i treći set, ali nakon toga Dimitrov je zaigrao puno bolje, iskoristio je bol u leđima Švicarca i rezultatom 6:4 i 6:2 okrenuo je rezultat u setovima i prošao u polufinale.

Federer je tražio i medicinski time-out, vidjelo se da ima probleme s leđima, a na kraju nije uspio da igra na svom nivou i oprostio se od ovog Grand Slama, prenosi “Klix“.

Dimitrov – Federer 3:2 (3:6, 6:4, 3:6, 6:4 i 6:2)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh