Tenis

Neumoljivi Đoković savladao Pouillea i plasirao se u sedmo polufinale Cincinnatija

Srbijanski teniser Novak Đoković (1. ATP) plasirao se u polufinale ATP turnira u američkom Cincinnatiju nakon što je rano jutros pobijedio Francuza Lucasa Pouillea (31. ATP) sa 7:6, 6:1 u setovima.

No image - Haber.ba

Prvi igrač svijeta je protiv Pouillea odigrao na svom uobičajenom nivou, dozvolivši Francuzu da mu ugrozi servis samo u jednom gemu, sredinom drugog seta nakon serije loših servisa.

Strpljivo je čekao pad koncentracije rivala u prvom setu te u tie-breaku još jednom pokazao da mu niko nije ravan surovo kažnjavajući dvije greške Francuza.

Đoković je na samom startu drugog zaigrao nešto agresivnije, Pouille je opet podlegao pritisku pa je srbijanski teniser lagano došao do plasmana u sedmo polufinale na ovom turniru do sada.

U polufinalu će igrati protiv Rusa Danila Medvedeva, koji je bio ubjedljiv protiv zemljaka Andreja Rubljova (6:2, 6:3), a koji je prethodno šokirao Švicarca Rogera Federera.

Bit će to njihov peti međusobni duel, a Đoković protiv 23-godišnjeg Moskovljanina vodi 3-1 u prethodnim susretima, prenosi “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh