Tenis

Wimbledon: Federer savladao Nadala i “zakazao” finale sa Đokovićem

Dnas smo mogli uživati u još jednom teniskom klasiku na Wimbledonu, gdje su se u polufinalu sastali Roger Federer i Rafael Nadal.

Roger Federer - Twitter

U ovom “Fedalu” je slavio Švicarac i to, mora se priznati, nešto lakše od očekivanog, pošto smo mnogo više očekivali od Rafe.

Federer je igrao sjajno (osim u drugom setu), te se sa 3:1 u setovima plasirao u veliko finale, gdje ga čeka još jedan stari rival – Novak Đoković.

Veliku borbu smo vidjeli u prvom setu, koji je morao biti riješen tie-breakom, pošto su oba igrača sjajno servirala pa nije viđen nijedan brejk.

U tie-breaku se dosta bolje snašao Roger, koji slavi sa 7:3 i vodi sa 1:0 u setovima.

U drugom je setu Federer potpuno pao i igrao neprepoznatljivo, pa je Nadal do poravnanja stigao dosta lako slavivši sa 6:1 pošto je potpuno razbio Švicarca.

Ipak, čini se kako je tbio malo i dio plana kada je već Roger vidio da gubi set. Prepustio ga je Rafi, a onda u trećem ponovo dodao gas, na startu (u 3. gemu) napravio brejk i nastavio igrati sjajno za 6:2 i vodstvo od 2:1 u setovima, piše “SCsport“.

U četvrtom setu se ponovo isto ponovilo Nadalu, pošto je opet u 3. gemu dopustio brejk Rogeru, koji je poveo sa 2:1, a zatim to i potvrdio dobrim servisom za 3:1.

Do kraja nije bilo problema za Federera da sačuva servis, bio je i na pragu brejka pri rezultatu 5:3, ali je na kraju ipak slavio sa 6:4 u posljednjem setu.

Finale sa Đokovićem je na rasporedu u nedjelju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh