Tenis

Nadalova izjava o Kyrgiosu je pokazatelj kako se jedan teniser treba ponašati

Australac Nick Kyrgios pravio je nove ispade na Wimbledonu u meču 2. kola protiv Rafaela Nadala, ali je Španac, koji je slavio rezultatom 3:1 u setovima, nakon meča ipak imao riječi hvale za ovog kontroverznog tenisera.

Rafael Nadal - Nezavisne.com

Kyrgios je svojim bezobraznim ponašanjem uspio iznervirati uvijek smirenog Nadala. U jednom trenutku žalio se kako se Španac presporo priprema za servis, a kada je izgubio poen, ironično je zapljeskao svom protivniku, što je naljutilo Nadala.

To je bio samo uvod u ono što će ga još više naljutiti, a to je da ga je Kyrgios namjerno pogodio lopticom u tijelo, nakon čega je Nadal u nevjerici buljio u Australca.

Ipak, nakon meča Nadal je pokazao o kakvom gospodinu je riječ i imao je samo riječi hvale za Australca.

Nick je bio težak protivnik, a kada želi igrati kako zna, onda je jedan od najtežih na svijetu. Protiv mene je, kao što ste vidjeli, želio igrati, a ako nastavi misliti samo o tenisu, onda će jednog dana postati Grand Slam pobjednik“, rekao je Nadal nakon meča.

Nadal nije želio komentarisati Nickovo vrijeđanje suca, ali ni to što je publika na Wimbledonu u više navrata izviždala njegovo ponašanje, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh