Tenis

Goran Ivanišević novi trener Novaka Đokovića

Bivši svjetski teniski broj 1 Goran Ivanišević se priključio timu Novaka Đokovića samo dan pred početak trećeg Grand slama sezone, Wimbledona.

Goran Ivanišević i Novak Đoković - Twitter

Jutarnji list” piše da je ova informacija kolala teniskim krugovima neko vrijeme, te da su sada počele da cure fotografije Ivaniševića i Đokovića kako sarađuju na teniskom terenu u All England klabu.

Za sada nije poznato da li je ovo samo privremena saradnja tokom Wimbledona, slično kao što je bilo i sa Mariom Ančićem prije nekoliko godina.

Ukoliko je pak angažman trajnijeg karaktera, onda bi se Ivanišević pridružio Marjanu Vajdi pošto je Slovak od prošlog proljeća opet u timu srbijanskog igrača i prvog reketa svijeta.

Za sada nema nikakve zvanične potvrde da je riječ o bilo kakvoj saradnji na relaciji trener – igrač ni iz Đokovićevog tabora, a ni od Ivaniševića.

Ukoliko se informacija ispostavi kao tačna, onda bi Novak Ivaniševiću bio četvrti trenerski angažman jer je donedavno Hrvat radio sa Milošem Raonićem, a prije toga su mu “učenici” bili i Tomaš Berdih i Marin Čilić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh