Tenis

Džumhur novim porazom ostao bez glavnog žrijeba Mastersa u Rimu

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (54. ATP) zaustavljen je u finalu kvalifikacija za Masters u Rimu, a bolji od njega bio je Yoshihito Nishioka (66. ATP) sa 6:4, 4:6, 6:3.

Damir Džumhur - SCsport.ba

Rim će biti drugi vezani Masters koji će Džumhur propustiti budući da je prethodno poražen i u prvom kolu kvalifikacija za Madrid. Naš teniser je čini se u velikim problemima ove sezone jer je na turnirima iz serije 1.000 zabilježio samo jednu pobjedu, prenosi “Klix“.

Bio je to trijumf u prvoj rundi Miamija protiv daleko lošije rangiranog Christophera Eubanksa. Ruku na srce, Damir je imao i problema s povredom zbog čega je predao mečeve Marcu Cecchinatu u Miamiju te istom igraču kasnije u Monte Carlu.

Današnji meč protiv Japanca trajao je više od dva sata i lošom igrom na startu naš teniser je dozvolio Nishioki da stigne u prednost.

U drugom setu je viđeno čak pet breakova nakon čega je Džumhur iskoristio četvrtu set loptu za poravnanje, ali je Nishioka bio bolji u nastavku te došao do pobjede i glavnog žrijeba Mastersa u Rimu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh