Tenis

Novak Đoković: Tužno je vidjeti da gore crkva i džamija

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osim o tenisu često mora da odgovara i na pitanja novinara na turnirima koja nemaju veze sa takmičenjem.

Novak Đoković - Wordpress.com

U Melbourneu, Indian Welsu i Miamiju tema je bila politika i smjena prvog čovjeka ATP Chrisa Kermoda, a u Monte Carlu su ga pitali da prokomentariše požar u katedrali Notre Dame.

Srbijanski teniser je izrazio nadu da će remek djelo gotske arhitekture uskoro biti obnovljeno.

“Vidio sam to pre neki dan, ni sa kim nisam pričao o tome osim sa članovima mog tima. To je jedna od najiskonskijih kulturnih i religioznih građevina u Evropi, šokantno je vidjeti je u plamenu… Vidio sam da je u isto vrijeme u Jerusalimu džamija Al Aksa takođe gorjela, pa ako ima ikakve veze između ta dva događaja ili nešto, jednostavno je tužno vidjeti da takve građevine dožive tako nešto. Želim sve najbolje Francuzima i znam da će se Notr Dam podići opet”, izjavio je Novak, piše “B92“.

Đoković je prvi nosilac na Mastersu u Monte Carlu, takmičenju čiji je nagradni fond 5,58 miliona eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh