Tenis

Novak Đoković u trećem kolu Indian Welsa

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Amerikanca Bjorna Frantangela sa 2:0 u setovima – 7:6 (7:5), 6:2 i plasirao se u treće kolo masters turnira u Indian Welsu.

Novak Đoković - Avaz.ba

Naredni rival srpskog tenisera biće Nijemac Philipp Kohlschreiber, koji je pobijedio Australijanca Nick Kyrgios sa 6:4, 6:4.

Novak je uspio da prebrodi prvu prepreku u Indian Welsu. Amerikanac je pružio veliki otpor, naročito u prvom setu. Đoković je nakon osvojenog prvog perioda zaigrao odlučnije i lako riješio drugi set u svoju korist, piše “RTS“.

Poslije uvodnih gemova koje je Novak osvojio bez izgubljenog poena, protivnik koristi greške Đokovića i oduzima mu servis u petom gemu. Novak je pokušao da uzvrati i u narednom gemu propustio je jednu brejk loptu. Propušteno je nadoknadio u desetom gemu kada je protivnik servirao za set. Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis pa je set reše u taj-brejku.

Velika borba i u ovom periodu. Prvo je srpski teniser došao do mini-brejka prednosti, da bi Frantangela, uzvratio sa dva vezana oduzeta servisa (4:5) i imao priliku da na svoj servis riješi set. Međutim, Đoković uzvraća istom mjerom i osvaja set loptu, koji je iskoristio na svoj servis – 7:5 u taj-brejku.

U drugom setu Đoković je bio nezadrživ. Protivnik nije imao načina da se suprotavi asu. Na startu je Novak uspio da oduzme servis protivniku i time slomi njegov otpor. Novak je bio siguran na svoj servis, a u petom gemu je novim brejkom povećao na 4:1. Potom je rutinski priveo set kraju za konačni 6:2.

Naredni rival u trećem kolu turnira biće mu Nijemac Philipp Kohlschreiber, koji je pobijedio Australijanca Nick Kyrgios sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh