Tenis

Monfils i drugi put ove godine savladao Džumhura

Nakon dvije sjajne partije na ATP turniru u Roterdamu, Damir Džumhur je poražen u 3. kolu. Puno bolji je bio Gael Monfils, teniser koji je početkom godine izbacio Sarajliju i sa Australian Opena. Slavio je trijumf sa 6:1, 6:2.

Damir Džumhur - SCsport.ba

Odmah u prvom gemu smo vidjeli veliku borbu dva tenisera, a Džumhur je propustio dvije brejk prilike. Na kraju se Francuz izvukao i poveo sa 1:0, a Damir je već tada zatražio medicinski time out zbog problema sa žuljevima.

U četvrtom gemu se Džumhur suočava s brejk loptama za Monfilsa, koji je onu drugu i iskoristio i poveo 3:1. Nije tamnoputi francuski div imao više nikakvih problema da privede set kraju, te je dobio i naredna tri gema i slavio sa 6:1, prenosi “Fena”.

Drugi set nije dobro počeo za Damira, koji se i dalje mučio sa žuljevima na desnom stopalu, a Monfils već na startu pravi brejk i do kraja nije imao problema da dođe do trijumfa.

Francuz je tako i drugi put ove godine savladao najboljeg bh. tenisera, kojem očito ne leži Monfilsov stil.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh