Tenis

Federer prije tačno 15 godina prvi put postao najbolji teniser svijeta

Švicarski teniser Roger Federer (37) je tačno na današnji dan prije 15 godina prvi put u karijeri postao najbolji teniser svijeta.

Roger Federer - SCsport.ba

Malo prije 2. februara 2004. godine, Federer je osvojio Australian Open pobjedom nad Rusom Maratom Safinom u finalu, piše “Klix.ba“.

Bio je to drugi Grand Slam trofej u karijeri slavnog Švicarca, koji je kasnije proveo najviše vremena na prvom mjestu ATP liste (310 sedmica).

Federer je i teniser s najviše uzastopno provedenih sedmica na vrhu (237) te ima najduži razmak između prvog i posljednjeg zauzimanja čelne pozicije.

Naime, tokom cijele tri godine (2005., 2006. i 2007.) Švicarac je bio jedini na čelu ATP liste.

Inače, Roger je bio 23. broj jedan u historiji, a u karijeri je osvojio 99 titula, od toga čak 20 na Grand Slam turnirima.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh