Tenis

"Servisom do pobjede" – Đoković otkrio tajnu: Medom i toplom vodom do uspjeha

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković krajem ovog mjeseca će objaviti svoju knjigu “Servisom do pobjede”.

No image - Haber.ba

Advertisements


Novak Đoković (Foto: sport.ba)

Ugledni “Wall Street Journal” je objavio odlomak pod nazivom “Novak otvara frižider” u kojem objašnjava prednosti pravilne ishrane u sportu.

Naime, nakon što je Novak promijenio način ishrane i prestao da unosi hranu koja sadrži gluten, rezultati srbijanskog tenisera bili su sve bolji i bolji.

Novak je u svojoj knjizi otkrio da svakog dana pije puno tople vode i da izbjegava hladnu vodu jer ona usporava varenje.

Nakon urađenih testova Đoković je otkrio kako njegov organizam ima netrpeljivost prema pšenici i mliječnim proizvodima.

Nakon samo 14 dana bez glutena osjećao se odlično, a kada mu je doktor tražio da pojede komadić hljeba osjećao se kao da se probudio sa mamurlukom.

Prema vlastitom priznanju, od kada je izbacio gluten iz upotrebe smršao je 11 kilograma, ali se kreće brže, fleksibilnije i bolje se koncentriše. Već tri godine nije imao ozbiljniju prehladu, a astma je nestala.

Otkrio je i da je njegova opsesija med sa Novog Zelanda. Ovaj skupi med potiče od pčela koje se hrane na Novom Zelandu na Manuka drveću. Svakog dana pojede dvije kašike ovog meda.

Ovaj med ima izuzetna antibakterijska svojstva.

Đoković se trudi da što više upražnjava jogu, meditira, kontroliše nivo stresa, i kada ima slobodnog vremena.

(sport.ba)


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh