Rukomet

Otkazani prijateljski mečevi Srbije i Rusije

Kako je saopšteno iz Rukometnog saveza Srbije, bili su prinuđeni da otkažu ranije zakazane prijateljske utakmice između rukometaša Srbije i Rusije koje su bile predviđene za mart ove godine, nakon sastanka Izvršnog komiteta EHF-a.

Reprezentacija Srbije mora tražiti novog protivnika - RSS

Prijateljski mečevi između rukometaša Srbije i Rusije, planirani za mart ove godine, otkazani su do daljnjeg. Kako je saopšteno iz Rukometnog saveza Srbije, bili su prinuđeni da otkažu ranije zakazane prijateljske utakmice između rukometaša Srbije i Rusije koje su bile predviđene za mart ove godine, nakon sastanka Izvršnog komiteta Evropske rukometne federacije na kome je donijeta odluka o suspenziji svih ruskih klubova i nacionalnih selekcija usljed sukoba u Ukrajini.

Rukometaši Srbije su u EHF nedjelji nacionalnih timova planirali dvije provjere sa Rusijom, 18. marta u Kragujevcu i 19. marta u Beogradu, ali shodno situaciji i odlukama Evropske rukometne federacije, kontrolne utakmice pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo su otkazane.

Reprezentacija Srbije će biti prinuđena da mijenja plan priprema koji je predviđen za mart, a o novim potencijalnim prijateljskim utakmicama tokom marta odluka će biti donijeta u narednim danima, piše “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh