Rukomet

Benjamin Burić se priključuje reprezentaciji BiH

Odlične vijesti stižu iz tabora rukometne reprezentacije BiH. Golman našeg nacionalnog tima Benjamin Burić, kao i jedan od članova stručnog štaba Mario Blažević, dobili su negativne nalaze nakon PCR testiranja.

Benjamin Burić - Vijesti.ba

Prethodnih dana bili su u izolaciji, a sada se opet mogu priključiti ostatku naše najbolje selekcije, koja se priprema za nastupa na Evropskom prvenstvu (od 13. do 30. januara), prenosi SCsport.

Informaciju je potvrdio i reprezentativac Nikola Prce:

“Puno toga će zavisiti i od tog zadnjeg testiranja, koje je validno i za EHF. Evo, negativni su i Bura i Mario, nadam se da neće više niko biti pozitivan”.

Osvrnuo se i na otkazivanje prijateljskih utakmica:

“Sigurno da nije dobro, puno bolji uvid ima stručni stožer u neke stvari kad se igraju utakmice. Ali puno je reprezentacija odgodilo utakmice”.

O očekivanjima na EP kaže:

“Najteža utakmica je na otvaranju. Ali sa svima se mora igrati, pa i sa Švedskom. Ako budemo na 150 posto svojih mogućnosti, a oni da imaju jako loš dan, možemo očekivati neki dobar rezultat. Ako ćemo biti realni, oni su favoriti za osvajanje grupe. Sa svima ostalim se možemo nositi, pogotovo sa Češkom, a nije ni Španija nepobjediva”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh