Rukomet

Rukometaši BiH danas u Austriji igraju za plasman na Evropsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Grazu igra odlučujući meč protiv selekcije Austrije za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022. godine, a našem timu odgovora i neriješen rezultat kako bi osigurali drugo mjesto u grupi koje direktno vodi na Euro.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine - SCsport.ba

Naša reprezentacije je u četvrtak u Bugojnu od Njemačke izgubila rezultatom 26:24 te je propustila prvu “meč-loptu” za odlazak na smotru najboljih.

Selektor Obrvan kaže da je naš tim malo umoran od utakmice protiv Njemačke i teškog puta, ali da vjeruje kako ćemo spremni dočekati ovaj susret. prenosi “Klix“.

“Igramo odlučujuću utakmicu, vrlo tešku protiv Austrije koja i sama traži šansu da se pobjedom plasira na Evropsko prvenstvo. Malo smo i umorni, od iscrpljujuće utakmice sa Njemačkom od prije dva dana, a i od puta. Danas smo odradili jedan trening i mislim da ćemo se dobro regenerisati do sutra, odgledali smo dva videa i podijelili igračima određene važne informacije”, rekao je Obrvan i nastavio:

“Dat ćemo sve od sebe da ostanemo neporaženi, eventualno da pobijedimo. Želimo da osiguramo poziciju broj dva, ali ko ne bude išlo po planu, ostaje opcija broj dva, odnosno plasman kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane reprezentacije. Nadam se da ćemo uspjeti i da ćemo obradovati naše navijače u BiH”, kazao je Obrvan.

Nakon meča protiv Njemačke oglasio se i golman bh. rukometne reprezentacije Benjamin Burić koji je rekao da je susret u Austriji “šanse generacije”

“Protiv Njemačke smo propustili priliku koju ne smijemo propustiti u Grazu protiv Austrije! Graz je šansa naše generacije i idemo dati sve od sebe. Mi vjerujemo”, poručio je Burić.

S obzirom na bolji međusobni duel i pobjedu 27:21 u prvom susretu protiv Austrijanaca, našem timu će odgovarati i neriješen rezultat kako bi osigurali drugo mjesto u grupi.

Podsjetimo, na Evropsko prvenstvo 2022. godine će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh